hoge gevoeligheid

geaard en op weg naar je spirituele Hart

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest

Luisteren naar jezelf

Als je hoog gevoelig bent en je ervaart die gevoeligheid vaker als een last dan dien je te leren luisteren naar jezelf. Een goede manier is om te beginnen met je lichaam. Het lichaam heb je bij je, het is waarschijnlijk gevoelig en kan perfect dienen als instrument. Luisteren naar je lichaam betekent: je lichaam voelen én de emoties die zich via het lichaam kenbaar maken. Dat wil zeggen alle gevoelens, de plezierige en de vervelende! Je geest en je lichaam zijn heel innig verbonden en communiceren voortdurend met elkaar. Ook als je het voelen bewust of onbewust geblokkeerd hebt. Door aandachtig te luisteren naar jezelf leer je veel over jezelf, je gevoeligheid en de signalen die je opvangt. Je leert hoe je die signalen wel of niet verwerkt, waar blokkades zitten en hoe je reageert. Als je dat goed doet, dan leer je onderkennen hoe jij voorheen reageerde. Dat geeft je de keuze om anders te reageren of je anders te gedragen. Het geeft je een handvat om je leven meer zelf te sturen.
Je kunt een hoop op eigen houtje doen. Echter voor de problemen die je zelf niet kunt oplossen heb je begeleiding nodig. Begeleiding via workshops, cursussen of via therapie.
Leren luisteren naar jezelf is een talent dat bijna iedere hoog gevoelige persoon bij zich heeft. Ontplooi dit en je ervaart hoogst waarschijnlijk ook die andere signalen, die van je intuïtie komen. Het zijn de intuïtieve signalen die je ver kunnen brengen op je levenspad. Het zijn de intuïtieve signalen die je leiden in je spirituele ontwikkeling én die uitermate nuttig kunnen zijn in het gewone dagelijkse leven. Je intuïtieve signalen opvangen begint met leren luisteren naar jezelf. Onthoud wel dat er een verschil is in denken, voelen en intuïtie. Ken je dat verschil niet dan kun je jezelf voor de gek houden. Een oud zeer kan je bijvoorbeeld waarschuwen voor iets of een persoon. Echter de waarschuwing hoeft helemaal niet terecht te zijn. Als je het onderscheid weet tussen een intuïtieve hint en gevoelens die komen vanuit oud (on)bewust zeer dan ben je goed op weg jezelf te leren kennen.