Emotionele humbug opruimen

Veel hoog gevoelige personen zijn van nature spiritueel geïnteresseerd of worden dat na verloop van tijd geïnteresseerd. In mijn visie zijn hoog sensitieve personen – mede door die hoge gevoeligheid - beter toegerust om spiritueel te kunnen groeien. Dit komt doordat gevoelige mensen sneller verschillende nuances in beleving kunnen opmerken. En nuances kunnen onderscheiden is een prettige vaardigheid bij je spirituele beleving.
Als iemand spiritueel wil groeien dan loopt zo iemand hoe dan ook tegen allerlei emotioneel storende zaken aan die verdere groei bemoeilijken. Ik noem dat ‘emotionele humbug’. Dat kan mogelijk wat geringschattend klinken. Emoties en gevoelens kunnen echt heel hinderlijk zijn. Echter, wat mensen, die met spirituele groei bezig zijn, na verloop van tijd ontdekken is dat je niet je emoties bent! Je hebt emoties en gevoelens, en je kunt daar plezier in beleven en daar last van hebben. Als je er zo naar kijkt (je bent niet emoties, je hebt emoties), dan zijn storende emoties ‘humbug’ die dienen te worden opgeruimd.
Omdat hoog sensitieve personen, van jongs af aan, meer informatie binnen kunnen krijgen, lopen ze volgens mij ook meer kans op storende emotionele ballast. Ben je spiritueel geïnteresseerd en loop je vast in je spirituele ontwikkeling door storende emoties zoek dan een therapeut. Vermijdt therapie waarin je nog meer in de emoties verzinkt en er geen einde aan komt. Los het op en raak je ‘emotionele humbug’ kwijt. Dat zal je goed doen. Kom je daarna spiritueel nog niet verder, dan voelt het in ieder geval vrijer. Dat is winst!