hoge gevoeligheid

geaard en op weg naar je spirituele Hart

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest

Onderzoek

Tijdens de individuele begeleiding en ook daarna kan aan de cliënt worden gevraagd om mee te werken aan verder onderzoek. Dit houdt onder meer in het invullen van een of meerdere vragenlijst gedurende het traject en enige tijd daarna.
Dit onderzoek is nodig om een en ander uit de metafysische sfeer te halen. De Soefi's reppen over het Juweel in het Hart, de Christenen over 'het Hart is de Poort' en de Bhoedisten reppen over 'de Hartsoetra'. Dit zijn drie grote stromingen waarbij de algemene noemer als universerseel karakter duidelijk wordt. Hoewel dit mystiek kan klinken, is het bij alle stromingen een ervaring, en ervaringen zijn hard en er kan onderzoek naar gedaan worden.
Zo is ook ' Het spirituele Hart'  een ervaring. De mensen die dit bereiken ervaren  voordelen in hun leven, zoals stevigheid, stabiliteit, creativiteit, zelfvertrouwen, robuustheid, etc. De voordelen kunnen zich over langere tijd verdiepen en verbreden. Om dit uit het 'je kunt het geloven' te halen wordt onderzoek verricht. Zelf ben ik veel meer gecharmeerd van weten in plaats van geloven.